Elsősorban élete párjának kíván ezúttal tetszeni

A 2002-es Szépek szépe, Rusai Renáta esküvőjére készül – A Strandszépe-választáson kapott nyereményét is hasznosítja

Tizenegy éve éltetik a Magyar Szó által szervezendő Standszépe-választás keretében a vándorkorona hagyományát. Ezen ékesség első ízben a moholi, tizenöt éves Rusai Renáta fejét ékesítette, akit 2002-ben választottak meg az első kiemeltnek az akkori Standszépe-választás döntőjében.

Manöken szeretnék lenni, vallotta a fiatal lány 2003-ban, amikor lapunk újságírója a szépségkirálynőt annak kapcsán kereste fel, mivel Renáta abban az évben a Vajdaság Szépe első udvarhölgyeként jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az országos szépségválasztáson is. A négy éve Topolyán élő, modellként szerzett ismereteken, felsőfokú tanulmányokon és immár szakmai tapasztalatokon is túl Rusai Renáta életében jelen pillanatban a családalapítás a hangsúlyos. Esküvőjének, nászútjának szervezése közben ezúttal arról érdeklődtünk, hogyan alakult az élete, modellkarrierje a Strandszépe-választáson megélt sikerek után.

– Modellként, szépségversenyeken való megmérettetéseim sorában első és nagyon meghatározó mérföldkő volt a Magyar Szó versenyén való indulás, az arra való felkészülési folyamat, a sikeres szereplés. Közvetlenül előtte, 2001-ben szereztem meg egy Szabadkán szervezett, négy hónapos manökentanfolyamon első ismereteimet ezen a téren. Tapasztalataimat később a gyakorlatban a szabadkai Lady Shop menyasszonyi és menyecskeruháinak bemutatóinál is kamatoztathattam. A 2002-es évet nemcsak a Strandszépe-cím elnyerése aranyozta be, még egy korona került akkor a fejemre, egy kiskunhalasi versenyen szerzett ékesség. A zentai közgazdasági középiskola tanulója voltam még, amikor a Vajdaság Szépe versenyen lettem második kiemelt, akkor éltem át az országos döntőn való részvétel izgalmát is.

– Modellkarriered elsősorban külföldön, mindenekelőtt Magyarországon teljesedett ki.

– A középiskolait követően fogtechnikusi tanulmányokat folytattam Magyarországon, két éven keresztül Hódmezővásárhelyen majd azt követően Sopronban. Időközben több szépségversenyen is indultam, elsősorban Bács-Kiskun megyében. Az Angelface Modellügynökségnek köszönhetően számos szakmai tapasztalatra szert tehettem, sikert élhettem meg. Legjelentősebbek ezek közül például az a 2007-ben szervezett olaszországi szépségverseny, ahol első udvarhölgy lettem és engem tüntettek ki a Miss Elegantia címmel is. 2007-ben magyarországi első helyezettként Malaysiában is bizonyíthattam és tanulhattam az ottani egy hónapos képzésen. Törökországban hasonló módon szerveztek 2009-ben versenyt, a Miss Kemert, ott az első tíz legszebb hölgy közé soroltak. Versenyeim sorában ez a megmérettetés volt az utolsó. A szépségiparban való szereplésem nemcsak a versenyeken való részvételben mutatkozott meg. 2008-ban a Perla üzletlánc arca lettem, az ügynökségemnek köszönhetően számos divatfotózásra kértek fel, idővel pedig az ügynökség által szervezett modelltanfolyamokon is vállaltam oktatást. Az Angelface irányításának, segítségnyújtásának köszönhetően szereztem ezeket az életre szóló élményeket. Nekik és családomnak köszönhetem modellként, a szépségiparban szerzett elismeréseimet. A honvágy, a családomhoz való kötődés volt bennem az az erő, amely felsőfokú tanulmányaim végeztével, a diploma megszerzése után hazairányított. Lépésem a modellkarriertől eltávolított.

– Hogyan alakult a folytatásban a szakmai- és a magánéleted?

– 2009 óta Topolyán élek. Akkor a tanult szakmámban való munkatapasztalat-szerzést a modellkarrier-építésnél előbbre helyeztem. Ma is jól eső élmény felidéznem a manökenkedés, a versenyeken való megmérettetések időszakát, de a szépségiparban való szerepvállalásom hazaköltözésem után, munkába-állásommal egy időben meg is szűnt. Nem tudtam összeegyeztetni a két életformát. Jelenleg a családalapításra összpontosítok. A nyár végén egybekelünk a párommal. Most tudom hasznosítani a Strandszépeként nyert, a Lady Shop által felajánlott nyereményt: megvarrják és nekem is ajándékozzák a vágyott menyasszonyi ruhát. Most zajlanak a ruhapróbák. Az esküvőt követően nászútra indulunk férjemmel, Spanyolországra esett a választásunk. Kedves élmény a 2002-es Strandszépe-választás utáni jutalomnyaralás felidézése is: akkor édesapám kísért el kikapcsolódni a montenegrói Šušanjba.

 

 

 


 

Szerző: Szabó Anikó

Látok, hallok, meghallgatok. Érzékelek, kérdezek, kutakodom. Aztán megfogalmazom mindezen érzékelések lenyomatát. Muszájból vagy mert kikívánkozik belőlem. Megosztom. Kövess, hogy többet megtudj a gondolataimról, rólam.

Hozzászólás